Хто відвідував мій блог?

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

  Всі діти народжуються геніями!
Методика раннього розвитку МАКОТО ШІЧІДА

Шановні батьки, колеги, гості моєї сторінки!
Раджу  Вам познайомитися з однією авторською методикою.
Це методика Макото Шічіда.

     Японський професор Макото Шічіда – творець популярної в Японії авторської методики раннього розвитку дітей. Його можна сміливо назвати піонером прискореного навчання дітей, а його методики навчання популярні не тільки в Японії, але і за кордоном.

      Методику японського професора Макото Шічіди багато хто вважає дивом. Адже малюки, які займаються за нею, досягають дуже високої планки розвитку. У чому ж справа: в унікальній програмі або зусиллях батьків?

       Вчений вніс величезний внесок у науку і медицину своїми дослідженнями в сфері вивчення людського мозку. Він буквально зробив революційний прорив в освіті, який змінив ставлення до дітей, їх розумовим здібностям і методиці їх навчання.

     Вчений Макото Шічіда вивчав головний мозок людини більше 40 років і дійшов висновку, що ліва і права півкулі володіють різними можливостями. Перша має короткострокову пам’ять, постійно стирає зайве, але зате здатна обробляти інформацію з великою швидкістю. Друга – своєрідний архів, в який потрапляє все, що хоча б краєм очей бачила людина.

     Для занесення інформації в праву півкулю необхідно мелькання, швидка демонстрація нового матеріалу, який надалі відтворюється у вигляді зорових образів (візуалізується). Всі отримані дані будуть зберігатися тут завжди. Завдання лівої півкулі – витягти, обробити і правильно їх використовувати.


«Коли дитина народжується, її права і ліва півкулі з’єднані декількома трильйонами тимчасових нервових зв’язків. Якщо в перші три роки життя дитини вони не використовуються (не заповнюються інформацією), то просто зникають. Це не означає, що після 3 і 33 років з людиною не потрібно займатися, але ефект знижується в кілька разів»               
                                                                                              
                                                                                           Макото Шічіда

        Здібності не з’являються у малюка від занять, вони дані йому з народження, вважає Макото Шічіда. З іншого боку, вроджені можливості дитини треба підживлювати навчанням. Без цього вони перейдуть в прихований резерв, а незабаром і зовсім можуть зникнути.

   Які ж якості можна розвивати у дітей до 3 років:
 - інтуїцію; 

 - фотографічну пам’ять;

 - вміння моментально рахувати;

 - абсолютний слух;

 - здатність до мов.

    На думку вченого, до п’ятирічного віку дитини її мозок формується практично повністю, більш точно, до шести років близько 80% клітин головного мозку вже розвинені. Що дає можливість у віці до шести років успішно розвивати у дитини швидкочитання, фотографічну пам’ять, рідкісні музичні таланти і математичні здібності, емпатію та інтуїцію. Саме в цьому віці дитина відрізняється кращими здібностями до вивчення мов.
    Всі ці навички безпосередньо пов’язані з правою півкулею. Батьки повинні навчити малюка використовувати її свідомо (у більшості дорослих воно працює на рівні несвідомого). 

   

    Ранній вік – найкращий час для подібного розвитку. Ліва півкуля у дітей до 3 років знаходиться в підлеглому стані, малюки поки не вміють мислити логічно. Але це не заважає їм активно використовувати образне мислення.

       З усього вищесказаного можна виділити основні принципи методу Макото Шічіда.
ПРИНЦИПИ МЕТОДИКИ МАКОТО ШІЧІДА:
-всі діти народжуються геніями;

-вкрай важлива міцний зв’язок між батьками і дитиною;

-домінанта правої півкулі мозку у маленьких дітей являє собою унікальну можливість для навчання;

-стимулювання дітей повинно проводитися за участю всіх п’яти органів чуття;

-повторення і послідовність є ключем до успіху в навчанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар