Хто відвідував мій блог?

четвер, 16 лютого 2017 р.

 Корпоративний дошкільний 
навчальний заклад
        Останнім часом дедалі частіше чула про корпоративні дошкільні навчальні заклади. Захотіла поділитися цією новиною з вами.
    Поняття «корпоративний дошкільний навчальний заклад» зустрічається у проекті Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту». Його нещодавно Міністерство освіти і науки України оприлюднило для громадського обговорення
   
    За реалізації змін очікують створити сприятливі умови для розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Адже визначено нові типи дошкільних навчальних закладів, як-от: 
  -  корпоративний 
 -   при навчальному закладі 
 - структурний підрозділ юридичної особи. 
    Окрім того, в проекті уточнили вікову періодизацію дітей: 
-немовлята (до року) 
-ранній вік (від одного до трьох років) 
-передшкільний вік (від трьох до шести (семи) років): 
                   – молодший дошкільний (три-чотири роки) 
                   – середній дошкільний (чотири-п’ять років) 
                   – старший дошкільний (п’ять-шість (сім) років) 
  
    Змінами до Закону України «Про дошкільну освіту» передбачають урегулювати механізми створення дошкільних навчальних закладів різних форм власності і підпорядкування, аби забезпечити дошкільною освітою дітей відповідно до потреб. У проекті також установлено, щоби дошкільні навчальні заклади могли бути як зі статусом юридичної особи, так і без нього. 
     Статтю 15 «Статус дошкільного навчального закладу» Закону України «Про дошкільну освіту» пропонують доповнити новою частиною п’ятою, в якій і подане тлумачення: 
 - Статус корпоративного має дошкільний навчальний заклад, заснований кількома суб’єктами господарювання, юридичними та/або фізичними особами-підприємцями (у тому числі органами місцевого самоврядування, громадянами та громадськими організаціями) на основі договору укладеного на засадах державно-приватного партнерства.

1 коментар:

  1. Злободневная тема. Родители часто спрашивают группу для младенцев или детей от года до двух. Хотя мне кажется - это такие крошки...

    ВідповістиВидалити