Хто відвідував мій блог?

понеділок, 26 вересня 2016 р.

Сучасний погляд на патріотичне виховання дітей дошкільного віку
     Сучасні концепції національного виховання наголошують на важливості національної спрямованості освіти, її органічної єдності з національною історією і традиціями, на збереженні і збагаченні культури українського народу.
      У Концепції дошкільного виховання в Україні  зазначено, що провідними засадами діяльності сучасного національного дошкільного закладу мають бути національна психологія, культура та історія, а також загальнолюдські духовні надбання.
         Важливим завданням педагогічної науки і практики є забезпечення етнізації — природного входження дітей у духовний світ свого народу, нації як елементу загальнолюдської культури, позбавленого національної обмеженості та егоїзму. Моральна спрямованість цієї роботи вимагає єдності національного і загальнолюдського у формуванні національної самосвідомості, інтернаціональних почуттів дошкільників. Національне самовизначення особистості (віднесення себе до певної нації, відданість їй, любов та інтерес до всього національного) за такої умови не перероджується в національний егоїзм і негативне ставлення до інших націй, адже людина, яка має високу національну свідомість, поважатиме й інший народ
.
     Одним із пріоритетних завдань нашого дошкільного закладу є формування компетентності дитини дошкільного віку засобами національно-патріотичного виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар